Vårdnadstvist när föräldrarna inte kan enas

Att separera som förälder är sällan enkelt och lätt. Ibland krävs det en vårdnadstvist för att få umgänge och kommunikation reglerat mellan föräldrarna.

Niklas knöt näven hårt och slog den i fikabordet på jobbet. Det hade plingat till i mobilen, det var hans exfru Malin. Hon verkade tro att han inte hade något liv att planera. Hela tiden skulle hon ändra barnens schema, från vecka till vecka. Hon visste mycket väl att han hade skifttider och inte bara kunde ändra så lätt.

Det var mycket som hade börjat strula sista tiden. Han hade köpt nya skor till dottern sist när de var hos honom. Dottern hade varit ledsen när hon kom tillbaka. Malin hade sagt att skorna aldrig fick följa med till henne igen. Andra gånger var det leksaker som hamnade hos Malin som hon sålde även om han köpt dem.

Vårdnadstvist för att reda ut umgänge

Nadia på kontoret kom in för att ta lite kaffe när hon såg hur sammanbiten Niklas var. Hon frågade försiktigt om det handlade om barnen igen och Niklas nickade. Han hade berättat lite grand för kollegorna, även om det inte var allt.

Nadja hade berättat att hennes syster hade anlitat en specialist på vårdnadstvister när det varit som värst. Numera hade de ett fast schema för umgänge bestämt av tingsrätten och livet var mycket lättare. Niklas kände att han hade nog bara allt att vinna i en vårdnadstvist, och kände att det var dags nu. För att få ett schema som både kunde förhålla sig till.

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik