Privatdetektiv Stockholm – frågor och svar

För många kommer det som lite av en överraskning att yrket privatdetektiv i Stockholm fortfarande existerar. Man tänker sig att denna yrkesgrupp mer tillhör fiktionen och att det jobb som de gör snarare handlar om rent polisiära ärenden.

Det finns idag de facto ett större behov av en privatdetektiv i Stockholm än på länge och detta hör ihop med att polisen har väldigt begränsade resurser och en prioriteringslista att följa. En detektiv i Stockholm fyller – liksom säkerhetsbolag – de hål som detta skapats.

Här nedan tänkte vi, genom att ställa och svara på vanliga frågor, visa lite hur en privatdetektiv arbetar och vilka vanliga uppdrag en sådan anlitas för. Enligt följande:

Jag misstänker att min fru är otrogen – kan en detektiv hjälpa mig?

Ja, och det är ett av de vanligaste uppdragen. En detektiv är expert på att smälta in i omgivningen och exempelvis övervaka personer utan deras vetskap. Att avslöja en eventuell otrohet är sällan några problem – även om det givetvis kan ta olika lång tid att göra så.

Är det farligt att jobba som privatdetektiv i Stockholm?

Givetvis kan hotfulla situationer uppstå – det är en del av tjusningen med jobbet – men i de flesta fall så handlar det om att en privatdetektiv övervakar och dokumenterar på ett säkert avstånd. Med ny teknik så behöver man sällan vara så fysisk och närgången vid exempelvis spaningsuppdrag.

Kan mitt företag anlita en detektiv i Stockholm?

Ja, och vanligt är att företag gör detta för att veta mer om specifika personer som man kanske ska göra affärer med, investerare eller om någon som man planerar att anställa. En detektiv gör en gedigen bakgrundskontroll och skingrar alla frågetecken. Ett annat vanligt uppdrag handlar om stölder eller misstänkta aktiviteter som sker efter stängning.

Vilket uppdrag kan vara farligast?

I många fall så hjälper en privatdetektiv i Stockholm till att hitta försvunna personer – som i personer som inte vill bli funna. Det kan handla om bedrägerier mot företag eller försäkringsbolag och det kan innebära att personen gömmer sig utomlands. Givet detta så kan det också bli farligt då risken för att bli avslöjad ökar.

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik