När man genomgår en svår tid

Det är verkligen inte lätt att gå igenom en vårdnadstvist. Att man ska strida och kämpa mot personen man en gång älskat. Dessutom om sitt älskade barn. Båda föräldrarna vill barnets bästa.

Aldrig har man tidigare känt sig så ensam och hjälplös som när man står emot sitt barns andra förälder. Personen man en gång älskat. Man trodde man hade en bra plan, men det visade sig fel. Efter separationen var det som att inget funkade längre. Kommunikationen var inte ens att tala om, att lösa konflikterna själva gick inte heller. Ni blev för olika, tycker för olika. För barnets skull försöker ni och anstränger er så hen inte ska bli påverkad. Men ni vet att detta inte funkar i längden, inte utan hjälp.

Den första hjälpen

Efter flera månader med bråk och tjafs om hur ni ska lösa allt har ni kommit till insikt att ni behöver hjälp. Första valet var givet, vända sig till familjerätten i er kommun. Detta var en frivillig hjälp ni kunde få. Där försöker de medla mellan er för att hitta en väg som ni båda blir nöjda med. De som hjälper er är advokater som är experter inom det området, ni båda får varsin som hjälper er med era frågor. Kan man inte lösa det med hjälp av familjerätten kan det gå upp till domstol. Då är det domstolen som tar alla beslut om hur det blir för barnet. Man tar alltid hänsyn till barnet och gör det bästa för barnets skull. Läs mer om vårdnadstvist på denna webbsida: vårdnadstvistdalarna.se