En advokat för dig som fått veta för mycket i Stockholm

Om du har kompisar som pratar med dig om sin brottslighet kan en advokat i Stockholm hjälpa dig reda ut din egen juridiska situation. Rent hypotetiskt.

Ibland befinner man sig i en olyckligt situation som är svår att ta sig ur. Det gäller inte minst om man har vänner som är inblandade i brottslig verksamhet. Då kan man tyvärr råka få veta saker som man helst inte hade vetat, och som i värsta fall kan misstänkliggöra en själv för medverkan i brottet det handlar om.

Även om du inte varit direkt delaktig i ett brott, kan du bli såväl misstänkt som åtalad för medverkan. Då gäller det att du har en skicklig advokat som kan ta dig ur knipan. Du bör självklart kontakta en advokat redan när du förstår att du hamnat i en härva du inte kan ta dig ur. Ring din jurist så tidigt som möjligt, kanske redan innan någon annan vet att du vet det du vet.

Advokat hjälper dig med juridisk rådgivning

En advokat kan inte bara hjälpa dig med ett faktiskt rättsärende, utan även hjälpa dig bedöma den juridiska sidan av din olyckliga situation. Du kan, om du vill, välja att tala om frågan ur ett rent hypotetiskt perspektiv under ett tidigt möte med en advokat.

Att något är hypotetiskt innebär att du inte direkt säger om något har hänt eller inte, bara att du ställer frågor om hur juridiken sett ut OM det hade varit på ett visst sätt. Du bör självklart också fråga din advokat om i vilken omfattning han har tystnadsplikt gällande information om brottslighet.

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik